Saker som jag hatar, del 3

Folk som inte kan placera rätt på Tradera!

Jag handlar väldigt ofta från Tradera. Jag köper allra helst filmboxar. Det tycker jag är fett grymt och det är alltid kul att äga en hel serie av någonting. Så, hur gör man för att spana på filmboxar?

Först går man in på Traderas DVD & Videofilmskaterori

Och därefter går man in på DVD-boxar.


Och sen ser det ut såhär:Alla inringade är alltså tvserier, som har en egen kategori. Inte dvdboxar, som jag är ute efter!
VAD FAN ÄR DET FÖR SKIT!?
Nu kan jag bara visa fyra auktioner på en bild, men det är så hela kategorin fortsätter!
LÄR ER KATEGORIERA MERA!

Annorlunda Zombiefilmer

Vi har alla sett Romeros Dead-trilogi. Många har sett Shaun of the Dead och Zombieland. En del har sett Död Snö och Return of the Living Dead. Skräckintresserade har sett Zombi Flesh Eaters och White Zombie. Men det är få som sett de zombiefilmer jag ska snacka om nu. Häng med, för nu är det kannibalism på gång!

Orgy of the Dead
Det är ofta den här filmen jag nämner då jag pratar om "den värsta filmen jag sett". Problemet är att jag inte är säker på att den kan kallas för en film.
I mellantiden då Ed Wood varken gjorde skräckfilm eller porr, gjorde han Orgy of the Dead och den är precis som den låter. En kombination av porr och skräck. Men jag kan inte säga att jag förstår den helt och hållet.
Ett par kraschar med en bil, blir fastknutna vid varsin påle och måste titta på toplesszombies dansa framför dem medan Criswell kommenterar det hela.
Det här är helt klart en av de knäppaste filmerna jag sett. Så knäpp att jag faktiskt sett den två gånger, för att se om jag missuppfattat något första gången.
Om du är sugen på något ovanligt och dåligt, så är det här något för dig. Är du sugen på zombier, så kan du se något annat. Rekommenderar Return of the Living Dead.


Braindead
Det finns en chans att ni sett den här, för den steg fram i ljuset igen efter regissören Peter Jackson gjort sig känd från att regissera Sagan om Ringen-filmerna. Men är ni ute efter mästerverk i stil med Sagan om Ringen, är ni helt fel ute. Men är ni ute efter mästerverk i stil med Evil Dead-serien så har ni hittat helt rätt.
Lionel är vår huvudperson i denna film. Han bor i ett hus tillsammans med sin groteska mamma som inte vill att hennes son ska träffa flickor. Lionel bestämmer sig trots det att smyga ut på en dejt till ett zoo, men tyvärr får hans mamma reda på detta och följer efter honom. Det är nu filmen börjar. Hans mamma blir biten av en ascool Råttapa vilket får henne att bli riktigt sjuk. Riktigt jävla sjuk. Hennes hud faller av och hon lyckas tillochmed äta upp sitt eget öra. Bit efter bit förvandlas hon och de hon kommer i kontakt med till zombies.
Jag ska inte avslöja alltför mycket nu, men hon ni vill se en präst säga "I kick ass for the lord", en massaker med en gräsklippare, en baby bli misshandlad på en lekplats, en bröstkorg bli utplockad, ett ansikte avslitet och en kvinna som äter sitt egna öra, så är det här filmen för er.
Rekommenderar starkt!Big Tits Zombie
Jag måste erkänna att det var titeln på filmen som gjorde mig nyfiken. Eftersom filmen är japansk så förväntade jag mig en blandning av Orgy of the Dead och Vampire Girl Vs Frankenstein Girl eller Tokyo Gore Police.
I allra första scenen får vi se två japanska tjejer slakta ett gäng zombies med en katana och en motorsåg. Grodvinklarna som är populära i japansk kultur kommer med på en gång, men köttstympandet är det lite av. Den är mycket mer "realistisk" än Vampire Girl Vs Frankenstein Girl och Tokyo Gore Police. Jag antar att det gjorde mig en smula besviken, men det fick jag släppa snabbt. Jag märkte istället att det är en blandning av en Rodriguez-film och de klassiska Kurosawafilmerna! Det kan väl omöjligt gå fel? Med actionscener som påminner om De Sju Samurajerna och referenser till Game of Death tar den här filmen pyttesteget längre än vad titeln föreslår.
Vi får följa ett gäng strippor (vad är det med strippor i zombiefilmer nu för tiden?) som råkar väcka de döda till liv genom att läsa en bit ur The Book of the Dead (Evil Dead, anyone?). Nu gäller det för stripporna att antingen slakta alla zombies eller lista ut hur man kontrollerar dem genom The Book of the Dead.
Det som drar ner den här filmen ganska rejält är att den är fylld av (precis som många andra japanska filmer) datoranimerat blod. Det är rätt trist att se när de inte lagt ner så mycket möda i filmen. Dock så får vi se sushi vakna till liv, en mycket gammal dvärg, övertydliga specialeffekter och "den välkända eldscenen" (jag lämnar det så) och det gör faktiskt filmen sevärd.
Om ni vill se en riktigt bisarr zombiefilm, så är det här för er. Men förvänta er ingen romeroklassiker.


Nittiotalsungar som kan allt om datorer

Haft ett litet uppehåll. Märkte ni av det? Inte? Nehe. Jag är iallafall tillbaka.
Ni som läser min blogg är nittiotalister, inte sant? Ni spenderade iallafall en del av er barndom under nittiotalet. Jag var åtta år när nittiotalet tog slut och under dessa åtta år förväntades jag faktiskt vara bra på någonting. Alltså, någonting vuxna inte kunde någonting om vid tillfället - datorer.
Jag var helt kass på datorer, kan jag säga. Jag minns att mina lärare på sexårs frågade om min hjälp när allt de skrev på datorn var i versaler förutom då de höll nere "shift". Jag svarade att de kan hålla nere "shift" hela tiden, om det var så jävla viktigt att skriva i små bokstäver.
Jag förväntades vara bra på datorer även fast jag inte ens visste vad Caps Lock var. Och vad beror det på? Ja, eftersom jag är Kapten Nintendo kan ni nog dra till med en gissning.
Året är 1993 och den fantastiska filmen Jurassic Park har precis släppts i biosalarna. I filmen får vi se en tolvårig flicka hacka hela parkens datasystem utan större problem. Samma år släpptes RoboCop 3. I filmen finns en fyra år gammal flicka som på något sätt lyckas hacka en ED-209.
Det var detta de vuxna trodde på. Som tur är dog denna trenden ut under tidigt 2000-tal då man faktiskt upptäckte att barn var helt dumma i huvudet.
Fast, det är klart. Nog är det charmigt nu för tiden, på film iallafall.