Sci-fi World

Ett rum med tjockisar, tvspel, filmer, cosplayare, lättklädda tjejer, kändisar och serier. Ja, visst måste det vara Sci-fi World!

Bildbombar lite så blir ni nog nöjda. Tror att ni är less på att läsa en halvmeter långa inlägg.Saker jag tycker är asballa

Nu har jag precis kommit hem ifrån Sci-fi World, men innan jag lägger upp bilder och skriver om vad jag upplevde så skriver jag en lista på saker jag tycker är asballa. Alltså saker jag vill se dokumentärer om och sånt. Ingen speciell ordning, så förvänta er inget spektapel.

Rymden
Tidsresor
Verkliga monster (som Loch Ness-odjuret, Snömannen, Big Foot etc)
Gamla Egypten
Atlantis
Gamla skräckfilmer (om det här var en nyhet så är du nog ny på bloggen. Hej, ska du vara. Välkommen.)
Gamla tvspel
Kloning
Dinosaurier
Cool arkitektur
Utomjordingar (ja, klart att det finns. Puckon)
Djuphavsfiskar
Spöken/gastar (även fast jag är livrädd för dem)
Arkeologi
Svenska monster, som Näcken, troll, Skogsrået etc.
Saker som skrämde mig som barn, som John Bauer och de två granarna utanför mitt hus.

Såja. Sci-fi World dyker nog upp till kvällen. Om vi har tur.

Sci-fi World - Peppen

På torsdag påbörjar jag min resa mot Stockholm och Sci-Fi World!
Jag ska stå i ett sort rum iklädd en Star Trek-tröja bland en massa finniga killar med fett hår. Där ska jag få se rekvisita till Ghostbuster, Tillbaka till Framtiden, Star Wars, Indiana Jones, Alien osv.
Dessutom ska jag få träffa bland annat Edward Furlong och Robert Englund. Åh, alltså, jag är så grymt taggad. Det finns bara två problem som suger.

Pengar. Jag får runt 1000 kronor precis innan jag ska åka. Resan och inträde kommer att gå på 450 spänn. Jag vill fotas med två (egentligen alla, men jag har inte råd) av skådespelarna och det kommer att gå på 300 spänn extra. Nu är jag uppe i 750 spänn. Alltså har jag 350 kronor att använda på en mässa som säljer allt jag någonsin velat ha någonstans i hela världen. Dessutom kommer det mesta av pengarna att gå åt till mat. Hoppas att man kan vara fattig och lycklig.

Kamratskap! Frågat runt lite, men alla har visst någonting för sig eller något annat förhinder den helgen. Även fast resan och boende är i stort sätt gratis, så hakar ingen nörd på. Det innebär att jag kommer springa runt som tokig med min iPhone och statusuppdatera allt jag ser, eftersom jag inte kan prata med någon om hur coola vissa av grejerna är.


Fast trots det så peppar jag och det kommer att bli totalgrymt.


Harry Potter och Dödsrelikerna

Spoilervarning

Igår var jag på premiären av Harry Potter och Dödsrelikerna med min flickvän. Salongen var full av hårt peppande människor som tillverkat egna "Harry Potter-bägare" till popcornen och folk som hade klätt ut sig. Själv hade jag ett ärr i min panna och väntade intensivt på filmen.
Trailers började och gav mig tips om filmer jag måste se, som Narnia och Rödluvan. Påminner mig själv att önska mig biobiljetter i julklapp.
Sen ser vi en trasig WB-logga och vi vet att filmen har kört igång. På studs har de hoppat över det första kapitlet och familjen Dursley är redan påväg att fly. På en gång springer Harrys gäng in i Harrys hus följda av Monsterögat. Det blir kramar i runt tre sekunder och Lupin ska precis upplysa om en nyhet, men blir hindrad av Monsterögat som säger att det inte finns tid nog för att snacka. Det beskriver hela filmen ganska perfekt. Dialogen genom hela filmen är grymt nedskuren; och det betyder inte oftast något dåligt, utan ger mer tempo i filmen. Men när handlingen börjar att svikta på grund av det, börjar det kännas lite halvdant. Det är vad jag ogillar mest med filmen. Vi får inte mycket förklaring i filmen, utan allt som händer (som att de hittar dödsrelikmärket överallt) känns som ett rent sammanträffande. På kyrkogården har den enda graven Hermione tittar på det rätta märket. Harry känner blixtsnabbt igen märket från brölloppet, även fast Victor Krum inte var där för att kommentera det, vilket skulle betyda att Harry har ett fotografiskt minne. Hermione hade knappt läst i boken, förrän hon upptäckte märket i en av sagorna. Det fungerade finfint i boken, men på bioduken känns det hela som en Dan Brown-bok.
En av de första sakerna jag märkte när jag satt i salongen är att filmen är från 11 år. Ni som har läst böckerna förstår nog att jag tycker det är underligt. När jag väl såg filmen, förstod jag varför den låga åldersgränsen hade blivit lagd.
Istället för att George blir av med sitt öra, där det i framtiden bara ska sitta ett gapande hål, blir han av med toppen och örsnibben. Ser ut som ett vidrigt sår, men inte alls lika groteskt som det borde varit.
När en enorm orm krälar sig ut genom Bathilda Bagshots mun, får vi bara se hennes mun öppnat och resten av scenen utspelar sig under en slags filt. Som ni nog förstår är hela filmen nertonad för att få visas till en yngre publik, när den inte alls är skriven för dem.
Nu låter det ännu en gång som att jag avskyr den här filmen, men det gör jag faktiskt inte. Jag har själv skrivit om böcker till filmmanus och förstår hur grymt svårt det faktiskt är. De klarade av att lägga till förändringar för att göra boken mer filmanpassad och rent visuellt var filmen fantastisk. Actionscenerna var också mycket häftigare än i de tidigare filmerna. Se bara på en av de första scenerna, där Harry och Hagrid flyr från dödsätarna. Det var fan grymt! Påminde om en blandning av Terminator 3 och Men in Black, vilket aldrig kan gå fel.
Och även fast filmen var kortfattad, så var den två och en halv timme lång. Och då är det ändå bara första delen! Alltså, så hade de faktiskt inget val än att göra filmen lite hektisk. Om man skulle ha med mer om Dödsrelikerna, Harrys tvivel på dem och allt bråk i tältet, så skulle filmen behöva vara tio timmar lång, istället för fem.
Kort sagt, det är en av de bättre Harry Potter-filmerna och det säger ändå en hel del eftersom trean uppåt är fantastiska. Det är mycket balla effekter som man vill se på stor skärm och lite för starkt ljud, så ta chansen och se den när den fortfarande går på bio. Kom bara ihåg att inte ha boken i åtanke för varje scen.

Fun facts!

Varje gång jag ser på en film med andra människor, så blir de galna över att jag berättar en massa "fun facts". Alltså, roliga, men onödiga saker om filmen. Här är mina favorit-fun facts jag kan komma på nu!Lon Chaney, som är mästaren över stumfilm, hade döva föräldrar vilket fick honom att kunna kommunicera väldigt bra utan ljud. Dessutom dog han av cancer i strupen samtidigt som ljudfilmer trädde fram.

Marty McFly spelades till en början av Eric Stoltz, men efter ett par inspelade scener insåg regissören att han inte dög och istället tog Michael J. Fox rollen och väckte den till liv.

I Zombieland frågar huvudpersonerna och Bill Murray ångrar något precis innan han dör. Han svarar att han ångrar "Gustaf". Han gjorde rösten till Katten Gustaf i live action-filmerna, men inte i den tecknade serien. I den tecknade serien var det Frank Welker som gjorde rösten åt katten och han gjorde även rösten till Ray i The Real Ghostbusters. Alltså den tecknade versionen av Bill Murrays karaktär i Ghostbusters.

I Hammerserien av skräckfilmer spelar Christopher Lee Greve Dracula, David Prowse Frankensteins monster och Peter Cushing Dr. Van Helsing och Dr. Frankenstein. I Star Wars träffas de alla igen fast Christopher Lee som Greve Dooku, David Prowse som Darth Vader och Peter Cushing som Grand Moff Tarkin.

Jack Nicholson var med i den första svartvita versionen av The Little Shop of Horrors.

Night of the Living Dead var den första filmen med en svart man i huvudrollen, om man inte räknar med The Jazzsinger då det var en svartmålad vit man som spelade.

Det kom tre nyversioner av War of the Worlds under juni 2005.

Masken som Michael Myers bär i Halloween är en vitmålad William Shatner-mask.

I Batman Returns spelar Christopher Walken skurken Max Shreck som även råkar vara namnet på skådespelaren som spela Greve Orlok i Nosferatu.

Nyversioner av skräckfilm har aldrig varit så inne som nu. 2011 ska det komma en nyversion av en av mina favoritskräckisar; Creature From the Black Lagoon.

I filmen Bubba Ho-Tep får vi se Elvis och en svart John F. Kennedy slåss mot en mumie. Inte så intressant, men värt att nämnas.


Det är vad jag kan komma på just nu. Om du vet någon annat spännande jag borde känna till, så får ni gärna skriva det i kommentarfältet. Äggsiting.


Godzilla-thon Vecka 2

Godzilla lever vidare och det finns fler filmer att se! Godzilla-thon fortsätter.


Invasion of the Astro Monster (1965)
En ny planet är hittat! Planet X ligger alldeles bredvid Jupiter och två astronauter är påväg dit!
Väl framme hittar de att en civilisation av översmarta, gråmålade japanerlever på Planet X och har full koll på vad som händer på jorden. De berättar för astronauterna att de har ett problem med ett monster de kallar för "Monster Zero" och genast blir de anfallna! Det visar sig att det monster de kallar för Monster Zero egentligen är draken med tre huvuden - Ghidorah!
Utomjordingarna säger åt astronauterna att om de får låna Godzilla och Rodan från jorden, så kommer jorden att få supermedicinen som botar alla sjukdomar.
Självklart går astronauterna med på det och så plockar utomjordningarna de två jordmonstren upp till Planet X, där de spöar ner Ghidorah. Fast nu har bara halva filmen gått. Resten cirkulerar mest om utomjordingarna och monstren hamnar på sidan om.
Förutom att Godzilla inte har någon större roll i det här dramat, så är handligen grym. Diggar utomjordingarna och grejen med att Godzilla får slåss i ett annat element, till skillnad från att alla monster kommer till jorden och får slåss på en främmande yta.
Om du är ute efter en Godzillafilm, så är det här inget för dig. Men om du gillar lite cheesy sci-fi med grymma utomjordingar, så borde du ge den här filmen en chans. Den förtjänar en och en halv timme av ditt liv.
Godzilla vs the Sea Monster (1967)
En grupp människor lider skeppsbrott och kommer till en ö där det finns en hemlig bas som skapar atomvapen. Militärerna där fångar alla människor som kommer till ön för att använda dem som slavar. Och alla som försöker fly blir uppätna av deras enorma hummmermonster. Som tur är hittar de skeppsbrutna Godzilla i ett berg och väcker honom med en blixt.
Men det händer inte förrän en timme in i filmen och sen får du bara en lam stenkastningsstrid.
Ni vet nog varför han blev väckt av en blixt. Det är samma grej som i King Kong vs Godzilla. Egentligen skulle filmen heta King Kong vs the Sea Monster, men det ändrades precis innan inspelning för att Godzilla drar in mer pengar. Men precis som i King Kong vs Godzilla är det ju egentligen inte King Kong som ska bli träffad av en blixt, utan det är Frankensteins monster. Ja, det komplicerat med monsterutbyten och resultatet blir ofta inte så bra.
Om ni inte ska se alla godzillafilmer, så kan ni lika gärna hoppa över den här.Son of Godzilla (1967)
Okej, här har jag en helknäpp film åt er. Vi har sett Godzilla förstöra städer, slåss mot andra monster, slåss i rymden och hjälpt människorna. Vad kan han göra härnäst? Jo, han kan ju alltid bli pappa.
Ett gäng forskare lever på en ö full med radioaktivitet för att experimentera med vädret. Självklart är den befolkad av gummidräktsmonster och bland dem; Godzilla.
Vi ser att ett gäng gigantiska bönsyrsor (såg vi inte det i The Deadly Mantis?) har hittat ett ägg som de väljer att slå sönder. Ur ägget faller det en kladdig Gnott som visar sig vara Godzillas son. Godzilla verkar inte alls bry sig om sitt barn, men får inte vara ensam. Vart än Godzilla går följer hans son efter honom, trots Godzillas kassa föräldrainstinkter. Han låter sin son bli träffad av en sten i ansiktet och sen drar han runt på honom i svansen.
Forskarna tar inte en sån stor plats i filmen, vilket är skönt, men det känns knäppt att se en bäbisgodzilla hoppa över den stora, sovandes Godzillas svans som att det vore ett hopprep.
Många tycker att det är en hjärtvärmande film om uppfostran och jag förstår dem. Men jag tillhör mer den gruppen som konstant frågar sig själv "Vafan? Varför ser han ut som en av Gnottarna och är det här verkligen en godzillafilm?"
Ja, det är det faktiskt, men man måste se den för att tro den.
Antingen anser man att den tillhör en av de bästa godzillafilmerna eller den sämsta. Så är det, men jag vet inte var jag ska stå. Gillar den inte överdrivet som godzillafilm, men jag tyckte att den var väldigt underhållande att se på.
Om du har en timme och tjugo minuter över någon dag - så se den. Du får dig iallafall ett skratt.
Det finns så mycket mer film att se på! Blir spännande om jag klarar av uppdraget.