Svalan katten rosen reeperbahn döden

Nu är jag hemma efter tio dagar i Svergies södra del.

I förrgår åkte jag förbi Eskilstuna och var på Forever Young. Nivet, festivalen med åttiotalsband. Jakob Hellman, Ultravox, Lustans Lakejer, Alphaville, Reeperbahn och sådant.
Vissa av artisterna hade jag väntat mig mer från. Som Reeperbahn och Alphaville.
Det såg ut som att Alphaville aldrig stått på en scen tidigare. Sångaren stod helt stilla och förtörde åttiotalsklassiker som "Big in Japan" och "Forever Young" med utrop. Han ropade "oh yeah", "come on" och "are you ready to rock?" under hans populäraste låtar. Inte min grej.
Reeperbahn är ett av banden jag lyssnar som mest på just nu. Peppade sönder att få dem, men jag gick därifrån. Sångaren, Olle Ljungström hoppade runt på scenen, viftade med armarna och var helt enkelt dödslöjlig. Han spelar numera i ett soloprojekt och gjorde narr av sin gamla åttiotalsmusik. Han förstod inte riktigt att alla som stod nedanför honom hade betalat 600 spänn för att få se Reeperbahn - för att de gillar dem. Eftersom de inte spelat ihop sen 1986 så var de en smula orutinerade, men att sitta på en trapp och läsa ur ett texthäfte till "Havet Ligger Blankt" var bara fel. Hade hoppats lite mer på så som de var i Filmen G.

Jakob Hellman var däremot grejt! Innan vi kom in på området träffrade jag och min flickvän Amanda honom. Vi hälsade, sa att han ägde, skakade hand och tog varsin bild med honom. Och på scenen var han allt man förväntade sig. Han var en liten nervös pojke i för stor skjorta som ställt sig på scen. Precis som det ska vara. Det var så himla bra. Han var så himla bra.


Kommentarer
Postat av: My

Jag är avis din jävel

2010-09-08 @ 21:09:32
URL: http://overenkoppthe.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (din jävla nolla)

URL/Bloggadress:

Kommentar: