Godzilla-thon Vecka 2

Godzilla lever vidare och det finns fler filmer att se! Godzilla-thon fortsätter.


Invasion of the Astro Monster (1965)
En ny planet är hittat! Planet X ligger alldeles bredvid Jupiter och två astronauter är påväg dit!
Väl framme hittar de att en civilisation av översmarta, gråmålade japanerlever på Planet X och har full koll på vad som händer på jorden. De berättar för astronauterna att de har ett problem med ett monster de kallar för "Monster Zero" och genast blir de anfallna! Det visar sig att det monster de kallar för Monster Zero egentligen är draken med tre huvuden - Ghidorah!
Utomjordingarna säger åt astronauterna att om de får låna Godzilla och Rodan från jorden, så kommer jorden att få supermedicinen som botar alla sjukdomar.
Självklart går astronauterna med på det och så plockar utomjordningarna de två jordmonstren upp till Planet X, där de spöar ner Ghidorah. Fast nu har bara halva filmen gått. Resten cirkulerar mest om utomjordingarna och monstren hamnar på sidan om.
Förutom att Godzilla inte har någon större roll i det här dramat, så är handligen grym. Diggar utomjordingarna och grejen med att Godzilla får slåss i ett annat element, till skillnad från att alla monster kommer till jorden och får slåss på en främmande yta.
Om du är ute efter en Godzillafilm, så är det här inget för dig. Men om du gillar lite cheesy sci-fi med grymma utomjordingar, så borde du ge den här filmen en chans. Den förtjänar en och en halv timme av ditt liv.
Godzilla vs the Sea Monster (1967)
En grupp människor lider skeppsbrott och kommer till en ö där det finns en hemlig bas som skapar atomvapen. Militärerna där fångar alla människor som kommer till ön för att använda dem som slavar. Och alla som försöker fly blir uppätna av deras enorma hummmermonster. Som tur är hittar de skeppsbrutna Godzilla i ett berg och väcker honom med en blixt.
Men det händer inte förrän en timme in i filmen och sen får du bara en lam stenkastningsstrid.
Ni vet nog varför han blev väckt av en blixt. Det är samma grej som i King Kong vs Godzilla. Egentligen skulle filmen heta King Kong vs the Sea Monster, men det ändrades precis innan inspelning för att Godzilla drar in mer pengar. Men precis som i King Kong vs Godzilla är det ju egentligen inte King Kong som ska bli träffad av en blixt, utan det är Frankensteins monster. Ja, det komplicerat med monsterutbyten och resultatet blir ofta inte så bra.
Om ni inte ska se alla godzillafilmer, så kan ni lika gärna hoppa över den här.Son of Godzilla (1967)
Okej, här har jag en helknäpp film åt er. Vi har sett Godzilla förstöra städer, slåss mot andra monster, slåss i rymden och hjälpt människorna. Vad kan han göra härnäst? Jo, han kan ju alltid bli pappa.
Ett gäng forskare lever på en ö full med radioaktivitet för att experimentera med vädret. Självklart är den befolkad av gummidräktsmonster och bland dem; Godzilla.
Vi ser att ett gäng gigantiska bönsyrsor (såg vi inte det i The Deadly Mantis?) har hittat ett ägg som de väljer att slå sönder. Ur ägget faller det en kladdig Gnott som visar sig vara Godzillas son. Godzilla verkar inte alls bry sig om sitt barn, men får inte vara ensam. Vart än Godzilla går följer hans son efter honom, trots Godzillas kassa föräldrainstinkter. Han låter sin son bli träffad av en sten i ansiktet och sen drar han runt på honom i svansen.
Forskarna tar inte en sån stor plats i filmen, vilket är skönt, men det känns knäppt att se en bäbisgodzilla hoppa över den stora, sovandes Godzillas svans som att det vore ett hopprep.
Många tycker att det är en hjärtvärmande film om uppfostran och jag förstår dem. Men jag tillhör mer den gruppen som konstant frågar sig själv "Vafan? Varför ser han ut som en av Gnottarna och är det här verkligen en godzillafilm?"
Ja, det är det faktiskt, men man måste se den för att tro den.
Antingen anser man att den tillhör en av de bästa godzillafilmerna eller den sämsta. Så är det, men jag vet inte var jag ska stå. Gillar den inte överdrivet som godzillafilm, men jag tyckte att den var väldigt underhållande att se på.
Om du har en timme och tjugo minuter över någon dag - så se den. Du får dig iallafall ett skratt.
Det finns så mycket mer film att se på! Blir spännande om jag klarar av uppdraget.

Kommentarer
Postat av: a

fett coolt med ett hummermonster

2010-11-04 @ 21:12:52
URL: http://afterglow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (din jävla nolla)

URL/Bloggadress:

Kommentar: